Često postavljana pitanja

Može li se Sterimar® koristiti za ispiranje nosne šupljine novorođenčadi i dojenčadi?

Proizvod Sterimar® Baby je, zahvaljujući svom ciljanom dizajnu, idealno rješenje za higijenu osjetljive nosne šupljine naših najmlađih, a obuhvaća:

Smiju li trudnice koristiti Sterimar®?

Sterimar® je proizvod od prirodne morske vode i 100% prirodnih sastojaka, razrijeđen do koncentracije soli NaCl kao u tjelesnim stanicama i bez konzervansa. Stoga ga s potpunom sigurnošću smiju koristiti i trudnice.

Imaju li otopine Sterimar® nježnu mikrodifuziju?

Otopine Sterimar® su prikladne za cijelu obitelj jer su pakirane u posebnom spremniku s potisnim plinom, zahvaljujući kojemu je njihova mikrodifuzija izrazito nježna za nosnu sluznicu. Mikrokapljice morske vode se pritiskom na pumpicu ravnomjerno raspršuju po nosnoj sluznici, u potpunosti ju oblažući, što omogućuje prodiranje oligoelemenata u stanice nosne sluznice.

Koliko dugo se otopina Sterimar® smije koristiti nakon prve upotrebe?

Posebno osmišljen ventil na spremniku otopina Sterimar® onemogućuje ulazak zraka unutar spremnika, tako da je otopina zaštićena od kontaminacije tvarima iz okoline. To omogućuje sigurnu upotrebu otopine unutar označenog roka trajanja, sve dok se ona u potpunosti ne potroši. Otopine Sterimar® se sigurno mogu koristiti do isteka roka trajanja, a u ljekarni smiju stajati 3 godine od datuma proizvodnje.

Je li pakiranje otopine Sterimar® od 50 ml jednako učinkovito kao i ono od 100 ml?

Tehnologija i proizvodnja svih otopina Sterimar® je jednaka neovisno o veličini pakiranja.

Gdje se mogu kupiti proizvodi Sterimar®?

Proizvode Sterimar® moguće je kupiti isključivo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama lijekova i medicinskih proizvoda.

Je li potisni plin u spremniku proizvoda Sterimar® opasan?

Potisni plin u spremniku proizvoda Sterimar® je potpuno bezopasan. Riječ je o inertnom dušiku, plinu koji se prirodno nalazi u zraku koji udišemo. Vanjski spremnik je izrađen od recikliranog aluminija, a sama otopina se nalazi u unutarnjem spremniku, tj. u posebnoj vrećici. Zbog toga potisni plin uopće ne dolazi u dodir s otopinom.

Mogu li Sterimar®, s obzirom na spremnik pod tlakom, ponijeti u avionsku kabinu?

Sterimar® pakiranja od 50 ml mogu se s potpunom sigurnošću ponijeti u avionsku kabinu. Preporučuje se isprati nos prije svakog uzlijetanja i slijetanja, kako bi se spriječio osjećaj začepljenih ušiju.

Smije li se ispražnjeni spremnik otopine Sterimar® odlagati u kućanski otpad?

Pakiranja otopina Sterimar® su u potpunosti sigurna za okoliš; aluminijski spremnik se može reciklirati, a vanjska kutija je izrađena od recikliranog kartona. Zahvaljujući tome se spremnik otopine Sterimar® smije odlagati u kućanski otpad.