proizvodi

STERIMAR™ otopine za potrebu svakog nosa

STERIMAR™ izotonična otopina prirodne morske vode

klasik

Medicinski je proizvod koji se preporučuje za higijenu nosne šupljine djece i odraslih:

Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji mikroraspršivanja, Sterimar™ nježno oblaže nosnu sluznicu i vraća joj prirodnu vlažnost, omogućujući prohodnost nosa, zdravo i pravilno disanje.

Sterimar™ izotonična otopina morske vode sastoji se od prirodne i pročišćene morske vode, koja je bogata mineralima i elementima u tragovima (cink, bakar, mangan, željezo, selen ...). Otopina je razrijeđena do fiziološke koncentracije soli NaCl, koja je najsličnija onoj u tjelesnim stanicama. Otopina ne sadrži konzervanse.

Sadržaj u 100 ml otopine: 31,82 ml prirodne morske vode

Primjena: Preporučuje se koristiti Sterimar™ izotoničnu otopinu 2 do 6 puta na dan, raspršivanjem u obje nosnice.

Oprema: STERIMAR™ izotonična otopina morske vode dostupna je u ljekarnama, u pakiranjima od 50 ml i 100 ml.

STERIMAR™ Hypertonic, hipertonična otopina prirodne morske vode (3+ god.)

hypertonic

Medicinski je proizvod koji se preporučuje za specifičnu higijenu nosne šupljine odraslih osoba i djece starije od 3 godine.

Njegova upotreba se preporučuje za:

STERIMAR™ Hypertonic je prirodna hipertonična otopina morske vode, obogaćena solima bakra i mangana, koja ne sadrži konzervanse. Bogata morskim solima i elementima u tragovima, otopina Sterimar™ Hypertonic umanjuje rizik od nastanka upale i alergijskih reakcija.

Rezultati nedavne kliničke studije potvrdili su učinkovitost hipertonične otopine morske vode u liječenju kroničnog rinitisa i rinosinusitisa. Upotreba hipertonične otopine morske vode pomoći će pacijentu da smanji unos lijekova i poboljša kvalitetu života.

PMID:21258306 [PubMed - indexed for MEDLINE] Efficiency of hypertonic and isotonic seawater solutions in chronic rhinosinusitis ("Usporedba djelovanja izotonične i hipertonične otopine morske vode u terapiji kroničnog rinitisa / rinosinusitisa"), Culig J. et all.

Mehanizam efekta Osmoze
osmoza

Sadržaj u 100 ml otopine: 75 ml morske vode, soli bakra i mangana u tragovima

Primjena: STERIMAR™ Hypertonic preporučuje se za kraće vremenske periode, i to 2 do 6 puta dnevno, ovisno o razini začepljenja nosa. Po smanjenju otekline nosne sluznice, preporučuje se upotreba izotonične otopine morske vode Sterimar™, svakodnevno i bez vremenskog ograničenja.

Oprema: STERIMAR™ Hypertonic otopina morske vode dostupna je u ljekarnama, u pakiranjima od 50 ml i 100 ml.